Kilis'in Suriye sınırında bulunan ve Türkiye'de biber üretimi açısından 2'nci sırada yer alan Elbeyli ilçesinde, hasat dönemi başladı. Hasadı yapılan biberler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere gönderiliyor. Dolmalık, turşuluk, sofralık olarak tüketilen biberler acı lezzeti ile meşhur...
ABONE OL



Hasadı yapılan biberler Gaziantep Adıyaman, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya Elazığ, Kayseri başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki hemen her ile gönderiliyor.



Bu yıl verim de rekolte de çok iyi

Biber üreticisi Mesut Yavuz, biber fidelerini mart ayında diktiklerini ifade ederek, "11 ayın sonuna kadar hasatlarımız devam ediyor.

Doğu ve Güneydoğu, İç Anadolu bölgelerine biber gönderiyoruz. Bu yıl verim ve rekolte çok iyi" dedi.



Kilosunu 1.20 liradan veriyorlar

Yavuz, biberin fiyatının geçen yıla oranla biraz düşük olduğunu ifade ederek "Bu yıl kilosunu 1.20 liradan tarladan veriyoruz.

Biberimizin cinsi dolmalık, turşuluk, sofralıkta tüketiliyor.



Sadece Elbeyli ilçesinde 8 bin dönüm üzerinde biber üretimi yapılıyor.



Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Osmaniye, Adana, Gaziantep, Kayseri başta olmak üzere çok sayıda ile gönderiliyor" diye konuştu.



'Acının hasadı başladı'

Ziraat Mühendisleri Odası Kilis Temsilcisi Güven Özdemir ise acının hasadının başladığını ifade ederek, "Biber üretici açısından Kilis ve ilçelerinde dolmalık, kurutmalık, salçalık olmak üzere 3 ürün yetişiyor. En çok üretim yapılan biber ise dolmalık ve kurutmalıktır" açıklamasında bulundu.