Mercimek köftesi özellikle beş çayı saatlerinin ve günlerin vazgeçilmezi. Üstelik hem sağlıklı hem besleyici olan mercimek köftesi yapımı oldukça basit. Peki mercimek köftesi nasıl yapılır? İşte mercimek köftesi tarifi...

Çiğ
6 Kişilik
20 dk (Hazırlanma Süresi)
20 dk (Pişirme Süresi)
Yapımı için malzemeler1,5 su bardağı kırmzı mercimek
3 su bardağı sıcak su
1,5 su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
5 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber
HazırlanışıMercimek köftesi pratik olmasının yanı sıra besleyici ve lezzetli. Özellikle günlerin de vazgeçilmezi. Marul yapraklarıyla servis edebileceğiniz mercimek köftesi tarifi için malzemeler oldukça basit. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz mercimek köftesine misafirleriniz bayılacak. Peki, mercimek köftesi nasıl yapılır? İşte mercimek köftesi tarifi...
Birinci adım: Kırmızı mercimeği sıcak suda kaynatın. Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ekleyin ve mercimeği ocaktan alın.
İkinci adım: Kapağını kapattığınız tencerede ince bulguru şişmesi için mercimekle birlikte yaklaşık 15 dakika bekletin.
Üçüncü adım: Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve doğranmış kuru soğanları kavurun. Biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu ekleyerek soğanlı karışımı 3- 4 dakika kadar kavurun.
Dördüncü adım: Bu sırada taze soğanları ve maydanozu ince ince kıyın. Şişen bulgurlu ve mercimekli harca salçalı, soğanlı harcı ekleyin.
Son adım: Doğranmış yeşillikleri ilave edin. Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinizde sıkarak şekil verin.
Afiyet olsun.