Biber, kabak, domates, nane ve börülceden oluşan rengarenk bir kızartma şöleni...



Biber, kabak, domates, nane ve börülceden oluşan rengarenk bir kızartma şöleni...
Malzemeler:
200 gr. kırmızıbiber, sarıbiber
150 gr. kabak
150 gr. domates
200 gr. sarıbiber
80 gr. hazır tortilla (veya lavaş ekmeği)
70 gr. taze börülce
15 yaprak taze nane
Un
Sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
Sebzeleri yıkadıktan sonra soyun. Biberleri, domatesleri ve börülceleri küp şeklinde kesin. Kabakları halka halka dilimleyin. Kestiğiniz sebzeleri una bulayıp ayrı ayrı kaplara alın. Kızartma tenceresinde sıvıyağı kızdırıp sırasıyla una buladığınız kabakları, biberleri ve taze börülceleri kızartın. Yarım ay şeklinde doğranmış domatesleri de kızartın. Son olarak unlanmış nane yapraklarını da kızartın. Kızarttığınız sebzeleri ve nane yapraklarını kağıdın üzerine alıp fazla yağını alın. Üzerlerine bir tutam tuz serpin. Yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine tortilla ekmeğini yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında birkaç dakika pembeleştirin. Naneli ratatouille?u sıvıyağda kızartılmış birkaç yaprak taze nane ve tortilla ekmeği ile birlikte servis yapın.