Son zamanların en çok konuşulan beslenme biçimlerinden biri olan Karatay diyetinin söz sahibi Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay'dan nuar tarifi...



Malzemeler:

1 bütün dana nuar, sızma zeytinyağı, 100 gr tane karabiber, 50 gr kekik.

Yapılışı:
Kasaptan bütün bir dana nuar alın. Tane karabiberleri, bir tepsi içinde ya da havanda döverek kırın ve ufalayın (değirmende çekmeyin). Kırılmış biberleri, ufalanmış kekiği ekleyin ve karıştırın. Nuarı tepsiye yerleştirin ve üzerine zeytinyağı sürün. Daha sonra nuarın her tarafını karabiber ve kekik karışımıyla kaplayın (elle bastırılarak). 200 derecede ısıtılmış fırında 40-60 dakika kadar pişirin (nuarın büyüklüğüne göre pişirme süresi ayarlanır). Nuar suyunu çekip piştikten sonra dilimleyerek, salata ve yoğurtla birlikte servis yapın.


Not:
Artan kısmını buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda saklayabilir ve daha sonra soğuk söğüş olarak servis yapabilirsiniz. Sabah kahvaltısında da soğuk et olarak yenmesi sağlıklıdır ve halka şeklinde bir, iki dilim (portakal dilimi)