Lokantalarda yediğiniz ezme tarifini, evinizde yapabilirsiniz. Kolayca hazırlayabileceğiniz ezme tarifini sizinle paylaşıyoruz. Peki ezme nasıl yapılır? İşte ezme tarifi...

Ezme nasıl yapılır, sorusunu sizin için cevapladık. Lokantada yediğiniz acılı-acısız ezme tarifini evinizde kolayca yapabilirsiniz. Oldukça ekonomik olan ezme tarifi sofralarınıza lezzet katacak. Peki ezme nasıl yapılır? İşte ezme tarifi...
Malzemeler:
-3 adet orta boy domates
-1 adet orta boy soğan
-2 adet sivri biber
-1 adet kırmızı etli biber
-2 diş sarımsak
-Yarım demet maydanoz
-1 kaşık tatlı biber salçası
-1 kaşık domates salçası
-Zeytinyağı
-Tuz, karabiber, pul biber, sumak
Nasıl yapılır?
-Domatesleri iyice yıkarın ve kabuklarını soyun, 4 eşit parçaya bölün.
-Biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve onları da 4 eşit parçaya bölün.
-Soğan ve sarımsağı doğrayın, robota koyun ve suyu çıkana kadar çekin.
-Sıktığınız sarımsak ve soğanın suyunu sıkın, kenara alın.
-Daha sonra domates, biber ve maydanozu robotta çekin. 2 kez geçirmeniz yeterli olacaktır.
-Sonra bir kaba bu karışımı alın ve üzerine kenara koyduğunuz sarımsak ve soğanı da ilave edin.
-Salçayı, baharatları, zeytinyağını katıp karıştırın.
-Dolapta 1 saat kadar bekletin.
Afiyet olsun...